GEZİ HABER 

TÜRKİYE’DEN OTOBÜSLE GİDİLEBİLECEK EN GÜZEL YURT DIŞI BAŞKENTLERİ

Otobüs yolculuklarından keyif alan seyahatseverler, ülkemizden otobüsle gidilebilecek yurt dışı başkentlerini merak ediyor. Yeni yerler keşfetmenin veya farklı kültürleri deneyimlemenin ekonomik ve pratik bir yolu olan otobüs yolculuklarıyla birbirinden güzel yurt dışı şehirleri gezilip görülebiliyor. Modern otobüslerin konforlu koltukları, ücretsiz Wi-Fi erişimi ve elektrik prizi gibi avantajlarıyla otobüsle seyahat etmek, benzersiz ve unutulmaz bir deneyim sunuyor. Otobüs camından değişen manzaraları izleyerek seyahat etmeyi tercih edenler için ülkemizden otobüsle gidilebilecek yurt dışı başkentleri hangileri? İşte, yalnızca bir otobüs bileti ile gidilebilecek o şehirler:

ATİNA MAHALLELERİNDE TAVERNALARLA DOLU SOKAKLARDA UNUTULMAZ YÜRÜYÜŞLER…

– Atina, Yunanistan

Atina, Yunanistan’ın başkenti olarak zengin tarihi ve kültürüyle tanınıyor. Güzellikleriyle her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan şehir, Akropolis ve Pantheon gibi ünlü simge yapılarıyla insanları büyülüyor. Atina’ya Türkiye’den otobüsle kolayca ulaşılabiliyor ve Akropolis Müzesi’nde antik kentlerden getirilen eşsiz eserler keşfedilebiliyor. Ayrıca etkileyici Atina mahallelerinde yer alan mağazalar, kafeler ve tavernalarla dolu sokaklarda unutulmaz yürüyüşler yapılabilir. Atina’nın modern ruhunu deneyimlemek isteyenler, hareketli gece hayatı ve sokak sanatlarıyla ünlü olan Psyri Mahallesi’ne de mutlaka uğramalı.

– Atina –

MUHTEŞEM MİMARİ KOMBİNASYONU SUNAN ŞEHİRLERDEN BİRİ…

– Sofya, Bulgaristan

Bulgaristan’ın başkenti Sofya, geleneksel ve modern binaların muhteşem bir mimari kombinasyonunu sunan şehirlerden biri. Şehrin en önemli müzeleri ve galerileri olan Ulusal Tarih Müzesi ve Ulusal Sanat Galerisi gibi yerler gezilerek bu başkent keşfedilmeye başlanabilir. Sofya’da yerel kültürü deneyimlemek için, çeşitli taze ürünler, etler ve peynirler satın alınabilecek ve geleneksel Bulgar el sanatları ürünleri bulunabilecek Merkez Pazar Salonu da ziyaret edilebilir.

– Sofya –

GOTİK, RÖNESANS VE BAROK TARZLARININ ETKİLEYİCİ KARIŞIMI…

– Bükreş, Romanya

Romanya’nın başkenti Bükreş; Gotik, Rönesans ve Barok mimari tarzlarının etkileyici bir karışımıyla turistleri büyülüyor. Ülkemizden düzenlenen otobüs seferleriyle kolaylıkla ulaşılabilecek Bükreş’te, dünyanın en büyük ikinci idari binası olan Parlamento Sarayı keşfedilebilir ve etkileyici Bükreş Eski Kent Bölgesi gezilerek buradaki kafeler, restoranlar ve mağazalar arasında muhteşem fotoğraflar çekilebilir. Yerel kültürü deneyimlemek içinse geleneksel Rumen mimarisine ve etkileyici el sanatlarına ev sahipliği yapan Bükreş Köy Müzesi ziyaret edilebilir.

– Bükreş –

BALKANLAR, BALKANLAR…

– Üsküp, Kuzey Makedonya

Antik ve modern mimarinin benzersiz bir karışımını sunan etkileyici şehir Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp… Otobüsle seyahat etmek için Üsküp tercih edilirse mağazalar, kafeler ve restoranlarla dolu Balkanların en büyük çarşısı olan Üsküp Eski Çarşı mutlaka keşfedilmeli. Bu şehirde yerel kültürü anlamak içinse Makedonya Mücadele Müzesi ziyaret edilebilir. Çarpıcı mimari yapılarıyla tanınan ve fotoğraf çekmeyi sevenlerin keşfetmesi gereken bir şehir olan Üsküp’e doğru yola çıkarak unutulmaz bir tatil yapılabilir.

– Üsküp –

PLATO ÜZERİNDE GÖZ KAMAŞTIRICI MANZARALAR…

– Belgrad, Sırbistan

Otobüsle gidilebilecek bir diğer rota ise Sırbistan’ın başkenti ve en büyük şehri Belgrad. Burası, Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği etkileyici bir plato üzerinde yer aldığı için göz kamaştırıcı manzaralara sahip bir şehir. Canlı gece hayatıyla tanınan Belgrad, geleneksel ve modern tarzların birleştiği güzel mimarisiyle de ünlü. Şehre gidilirse Belgrad’ın önemli bir simgesi olan Kalemegdan Kalesi kesinlikle keşfedilmeli. Ayrıca büyüleyici Skadarlija semtindeki kafeler, restoranlar ve mağazalar arasında yürüyüş yapılarak muhteşem fotoğraflar da çekilebilir. Geleneksel Sırp kıyafetleri, el sanatları ve yerel unsurların sergilendiği Belgrad Etnografya Müzesi yerel kültürü deneyimlemek isteyenlere önemli imkânlar sunuyor.

– Belgrad –

TUNA NEHRİ’NİN BUDA VE PEŞTE BÖLGELERİYLE BİRLEŞTİĞİ NOKTA…

– Budapeşte, Macaristan

Macaristan’ın en turistik şehri ve başkenti olan Budapeşte, Tuna Nehri’nin Buda ve Peşte bölgeleriyle birleştiği noktada yer alıyor. Gotik, Barok ve Art Nouveau tarzlarının büyüleyici bir karışımına sahip olan bu şehir, muhteşem mimarisiyle her yıl milyonlarca insanı cezbediyor. Budapeşte’nin panoramik manzarasını sunan Balıkçı Tabyası’nı keşfederken Szechenyi Hamamı gibi şehirde bulunan birçok termal hamamdan birine uğranarak gezinin yorgunluğu atılabilir. Yerel Budapeşte kültürünü daha iyi anlamak için geleneksel Macar yemekleri ve el sanatı ürünleriyle dolu olan Merkez Pazar Salonu da gezi rotasına eklenebilecek nitelikte.

– Budapeşte –

KÜLTÜREL MİRASIN ÖNEMLİ BİR PARÇASI OLAN VİYANA KAHVEHANELERİ…

– Viyana, Avusturya

Barok, Gotik ve Art Nouveau tarzlarının benzersiz bir karışımını sunan ve zengin tarihi ile ünlü Avusturya’nın başkenti Viyana, keşfedilmeye değer şehirlerden bir diğeri. Viyana’daki geziye devasa Hofburg İmparatorluk Sarayı ziyaret edilerek başlanabilir ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan eski kent merkezinin büyüleyici sokaklarında unutulmaz yürüyüşler yapılabilir. Yerel Avusturya kültürünü deneyimlemek için Viyana’nın kültürel mirasının önemli bir parçası olan birçok kahvehaneden birinde dinlendirici bir mola da verilebilir.

– Viyana –
Bu yazıya yorum yapamıyorsanızlütfen Facebook hesabınıza giriş yapınız
Paylaş:

Benzer yazılar